четвъртък, 18 март 2010 г.

За положителното мислене

СИЛАТА НА МИСЛИТЕ
Мислите могат да ни разболеят
11.03.2010 В отговор на статия на Невена АНГЕЛОВА

Автор: Juliuts | Семейна терапия | Семейство | Възпитание |

Сспециалистите са категоричен - Предизвикваме болестите с мисълта
Забелязали ли сте, че тези, които най-много се страхуват от болести, най-често боледуват? Такива хора наистина са много податливи на всякакви вируси. Защо е така?

Мисълта е психична енергия, която излъчваме. Тя не се губи, а прониква в целия заобикалящ ни свят и влияе върху живота ни и дори на хората около нас. Мисълта ни програмира живота ни.

Най-новите изследвания сочат, пише Невена Ангелова, че това се дължи на удивителната способност на подсъзнанието да тълкува всяка мисъл, пробягала в главата ни, като истина, като директна „поръчка". С други думи, ние получаваме болестите, които сме си „поръчали".

Силата на предчувствието
Дори натрапчивото „предчувствие", че ще ви скъсат може да се превърне в реалност. Подсъзнанието ви приема „поръчката" и прави всичко възможно да я изпълни. В този случай влизат в действие и други от нашите духовни способност. Силното предчувствие може би не е просто резултат на собствената ни неувереност и страхове. Всички ние имаме и духовни сетива. Силното чувство за провал или нещастие може да бъде "сигнал", "предупреждение" за необходимостта да поправим нещо, за да не се случи това нещастие. Но ако ние просто продължим да се притесняваме, без да открием и премахнем причините за предстоящата злополука - то тя определено ще се случи.

Нашата духовна чувствителност
Можем да си помогнем като контролираме мислите и чувствата си. Ако се опитаме да не допускаме лоши мисли, да ги гоним, когато неочаквано се появят ще започнем постепенно да правим разлика между проблемите, които сами си причиняваме и тези които интуитивно предусещаме, че идват. Нещата които ни е трудно да визуализираме в представите си в положителна светлина най-вероятно наистина се нуждаят от повече усилия за да променим.

Обърнете съдбата си:
Ако имате дългогодишни лоши мисли ще трябва време да промените този станал подсъзнателен навик. Ще е необходимо неутрализиране на отрицателната мисловна енергия, която години наред сте излъчвали в пространството. Навиците обаче се променят трудно. Поради това използвайте следната техника:

Техника за промяна на нежелани навици и чувства
Успокойте се и със затворени очи се опитайте да видите неприятната ситуация с всичките свързания с нея чувства, страхове, неприязън и т.н. Сега си представете как тази картина се смалява, става вяла и изчезва в далечината. В същото време си представете нова картина и визуализирайте нещата точно такива каквито ги искате със всичките свързани чувста на радост, свобода, любов и т.н. Затвърдете този образ за някоя друга минута и всеки път когато отново нещо ви напомни за старата картина си припомнете и се фокусирайте на тази. Много скоро ще откриете, че собствения ви лош навик се е променил коренно. Визуализирайте как нещата се нареждат благоприятно за вас, дори няма нужда да вярвате, това неизбежно ще се случи понеже вие вече сте го създали духовно.

ЩАСТИЕТО ОТ ЛЮБОВТА: Способността да обичаме
Какво ни донесе "Светския Хуманизъм"?
Каква интимност даваме на детето си като родители



Свържете се с нас:
Посолство на Мира,
Ул. Г. Бенковски 25, София
Тел: 02/ 983 2148

Семейната Федерация е НПО със специален статут в ООН. Отдадена на образование на характера, семейните ценности, проекти за диалог и помирение между културите, расите, и религиите.

От Юлиян Марианов

Няма коментари: